divendres, de desembre 10, 2004

Estudiants justets..

L'altre dia veig a la televisió que han fet un estudi sobre els estudiants del nostre pais respecte a altres paisos d'Europa i resulta que hem quedat bastant malament.
No m'extranya. Comencen a l'octubre, fan festa per la catanyada, nadal, setmana blanca, setmana cultural, setmana santa, i totes les festes de guardar.
Jo reconec que els professors d'escola i sobretot els de secundaria tenen una feina dura perquè avui dia no es poden aplicar mètodes repressius per contenir els nens però, perquè jo he de treballar 11 mesos a l'any , 8 hores al dia i ells en canvi en treballen molt menys. Jo no dic que estiguin 8 hores al dia fent classes però si que els professors i els nens estiguin 'treballant' les mateixes hores que qualsevol persona d'aquest país. Es poden fer unes hores de classe, després es poden fer activitats socials, o altres coses i sobretot no pot ser que un nen arribi a casa amb una bossa que pessa 20 quilos i a sobre tingui 5 hores de deures. Els deures s'han de fer a l'escola amb els professors al davant. En 8 hores al dia dona temps de sobres de fer-ho tot. Quan el nen arriba a casa després de la seva jornada 'laboral' ha de jugar i esbargir-se.
Per ser bó en qualsevol activitat a la vida és qüestió de talent i insistència o repetició. Els grans atletes no són bons perquè han nascut forts sinó perquè entrenen moltes hores al dia. Doncs en la formació ja sigui cultural o social passa el mateix.
Així no aniriem fent el ridícul per Europa.

1 Comentaris:

Blogger Angel Ferrer diu...

Tens tota la raó. Els professors haurien d'estar davant els alumnes mentre ells fan els deures, de tal forma que els podrien assessorar i al mateix temps els alumnes tindrien la feina feta i seguirien bé el curs. Com molt bé dius, un nen quan arriba a casa ha de jugar i esbargir-se. També haurien d'haver-hi taquilles per guardar els llibres, no és normal que un nen vagi arrossegant amunt i avall la pila de llibres que necessiten a l'escola cada dia.

De totes formes, els professors hi ha dies que treballen més del que sembla. Quan hi ha exàmens per exemple passen molt de temps corretgint i quan són principiants també passen temps preparant les classes, tot i que als veterans aixó no els cal i a més el tema de corretgir el tenen força per la mà....

Som els pitjors en estudis, comunicacions... que més? Al menys el païs té el flamenco, que sembla que triomfa arreu del món :D

dimecres, 15 de desembre, 2004  

Publica un comentari

<< Home