divendres, de novembre 19, 2004

Estudiar a la UOC

Estic visquent l'experiencia d'estudiar a la UOC a través d'un company de feina. M'explico. El que estudia a la UOC és ell i jo l'observo. Això m'ha donat temps per veure com funciona el tema des de fora.
Sempre he tingut la impresió que hi ha 2 estereotips d'estudiants a la UOC. La gent que ja ha fet una carrera presencial , s'ha incorporat al mercat de treball i ara vol estudiar una segona titulació. I la gent que es pensa que estudiar a la UOC és més senzill que fer-ho de formar presencial.
És més senzill ? NO. Fruit del meu estudi de camp amb l'Ernest , he pogut observar que ell triga 1 hora en resoldre un exercici que li ha encomanat el professor i llavors triga 4 hores en poder presentar-lo en format Word, amb un format concret, havent de dibuixar quadres i esquemes complicadíssims de fer amb Word. En aquest punt , jo que me les donava d'inteligent, li dic que ho faci amb boligraf com hem fet tots a la universitat i que en tot cas ho passi pel scanner i li adjunti al treball. Ah. Però resulta que això no val.
El capítol de la documentació és un tema molt important en la formació a distància. Per la majoria d'estudiants , és l'únic professor que tenen. Ha d'estar molt polida , sense 'palla' amb suficients exemples i sobretot sense deixar res per sobreentès. Es poden fer consultes per mail, xat, i qualsevol altre sistema telemàtic que volgueu pensar però no deixa de ser una manera de allargar el temps d'estudi perdent-lo en esperes de respostes, en escriure el que pensem dir, etc... En aquest capítol l'augment dels cabdals de les ADSL i la introducció al mercat dels sistemes de veu sobre IP crec que poden ajudar molt perquè parlant entre dues persones som capaços de processar moltíssima més informació en una estona que escrivint, xatejant, etc...
A mi personalment cada setembre em venen ganes d'estudiar un postgrau o un curs d'especialització a la UOC. Me'ls miro i remiro i al final acabo no fent res. El cost no difereix gaire d'uns estudis presencials i aqui tota la feina la faig jo a diferencia dels presencials que una bona part de la feina la fan els professors i està inclosa al preu.
En fi a tots els que estudieu a la UOC, ànims i molta voluntat que és el més important per estudiar a distància.
Prometo esforçar la meva voluntat per algún dia ser company d'estudis vostre.