dijous, de març 31, 2005

Assegurances de cotxes i accidents amb estrangers. Mala combinació

Aquesta setmana la Mònica i jo em patit en les nostres carns la realitat del que és Europa.
Som socis del Racc fa temps i tenim el cotxe assegurat a tot risc amb franquicia. Fins aqui tot normal.
Anàvem tant tranquils per la carretera i el cotxe de darrera ens va donar un cop. Paraxocs ratllat. Miro la matrícula. Portugués. Inocent de mi penso: Cap problema això és Europa. Trec el parte europeu d'accident, papers, assegurances amb carta verda europea. Omplim tot i cap a casa. La culpa és evidentment del altre vehicle i a més el altre conductor accepta signar-ho, tot i que sabem que el parte amistós no otorga culpes si que reflexa el que ha passat.
Porto el parte al Racc de Figueres, i em truquen per dir-me que com que m'ha picat un estranger (collons ni que fós de l'altre punta de món), que directament la companyia contraria no acceptarà el reconeixement de culpa i que per tant al tenir una assegurança a tot risc que pagui els 200€ de franquicia i que llavors podem mirar de reclamar-los a la companyia contraria (Zurich). Al sentir això al.lucino perquè em dono compte que tenir una assegurança no serveix per res!!.
Com que ja no ho veia clar, truco directament al Racc a BCN. I la noia molt amablement m'explica que no m'havien d'haver dit que no es reconeixia la culpa perquè no és cert, i que el que realment passa és que primer han d'averiguar el representat a Espanya de Zurich-Portugal i que tot el procés pot trigar un any. COLLONS. El representant a Espanya ja els hi dic jo Zurich igualment (és l'avantatge de les multinacionals.) .
Total que el que m'ha quedat clar és que em pica un estranger i em toca pagar a mi i a més que al renovar l'assegurança la meva companyia m'abaixarà el descompte perque el sinistre es compta com si jo fós el culpable. BRUTAL !.
Visca Europa i la mare que la va parir.

Ara pensem que passa si el meu cotxe no té assegurança a tot risc i el que pica per darrera me'l deixa inservible....Al final no ho paga ningú.!! O sigui jo.

Si teniu un cop amb un estranger i és culpa seva el millor que podeu fer és robar-li la cartera directament.

ANEXE: Aquest vespre m'han tornat a trucar del RACC de Figueres, i després de una breu discusió sobre si em van dir que la contraria no acceptava la culpa que segons ells jo no ho vaig entendre bé, doncs llavors hem quedat que a BCN em diuen que acceptar la reparació avançant la franquicia em penalitza el bonus/malus i a Figueres m'asseguren que no. Bé farem un vot de confiança a Figueres.
Solució final: Peritar el cotxe sense reparar i a veure si en 20 dies l'altre companyia diu algo. (ja s'ha reduit l'any d'espera inicial).

2 Comentaris:

Anonymous Anònim diu...

Mare meva, això fot pena.

Un intenta fer bonament el que pot i mira, al final et claven igualment.

Bueno, ja ens diràs com acaba... u_u

dijous, 31 de març, 2005  
Blogger estranya diu...

Ui, ho porteu clar. Fa dos anys un cotxe italià va picar al cotxe dels meus pares. Van cobrar fa dos o tres mesos. Van cobrar, però tard.

Jo fa pocs dies vaig picar amb un francès (si és que a la meva família, quan ho fem, ho fem bé...) A part de que vaig fer l'idiota, a la companyia ja em van dir directament que m'hauria d'esperar com a mínim un any a cobrar.

De totes formes, molta sort!

dilluns, 18 d’abril, 2005  

Publica un comentari

<< Home