dissabte, de maig 07, 2005

Escapada a Roma

Aprofitant les festes de la Santa Creu de Figueres, hem fet una escapada a Roma amb alguns companys de la feina. La primera impressió que m'he endut de la ciutat només arribar és de una tremenda deixadesa, molt bruta, molt gastada, en definitiva no es veu ni uns mínims de manteniment en el mobiliari urbà.
És el paradís dels porcs perquè , per exemple, el metro està tant ple de grafitis que només queda el vidre del conductor net. Davant d'una plaga així l'únic que es pot fer és pactar amb els grups de joves que pinten i oferir-los espais públics on ells expressar el seu art a canvi de no embrutat tota la ciutat.
Roma, és una ciutat plena d'edificis emblemàtics , el que fa molt costòs econòmicament mantenir-los tots en bon estat, però crec que el mínim podria ser una mica més elevat que el que tenen actualment. Només cal veure els tramvies (sembla que tinguin 50 anys). Es podrien fer 2 coses o posar-los nous o rentar-los la cara a aquests, ben restaurats, serien fantàstics.
Els transports públics no poden millorar de cap manera perquè directament tothom es 'cola' sense pagar. Amb només una mica de control tindrien diners suficients per renovar-los la imatge i millorar la qualitat del servei.
Les visitites turístiques es poden fer a peu perquè no és una ciutat en que sigui difícil moure's, ara bé, cal anar ben calçat perquè nosaltres ens hem fet un fart de caminar.
Hem recorregut tot el possible en 2 dies: Piazza Spagna, Fontana di Trevi, Vaticà, Colosseo, Foro romà...
Destacable l'opulència del Vaticà. Jo crec que els creients de veritat en ajudar als altres, compartir la riquesa, etc... val més que no hi vagin mai perquè fa autèntica vergonya com l'Esglèsia predica una cosa i llavors sense cap escrúpul et foten pels morros la quantitat de riquesa que acumulen.
No cal dir que aquests dies la cua de la capella sixtina era infinita.
Antigament el Colosseo es podia visitar gratuitament, ara fan pagar 10 euros. Exagerat. Obviament no vam entrar.
Al meu parer és una ciutat per visitar una sola vegada perquè no aporta res nou amb el pas del temps...hi vaig anar amb el col.legi quan feia 3er de BUP i crec que tot està més o menys com llavors.

2 Comentaris:

Anonymous Anònim diu...

Jo tb em vaig quedar molt sorpès al veure entrar la gent a l'autobus sense pagar, però al comentar-ho amb uns amics catalaans que viuen allí em digueren que tothom tenia passis de temporada baratíssims. Són els turistes els q finacien els transports públics amb els seus bitllets realment cars.

Es com quan vaig anar a Venècia: una passi de 4 dies 22Euros, un passi de trimestre em sembla que no arribava als 60!!!!

dissabte, 11 de juny, 2005  
Blogger Kriscrae diu...

Totalment d'acord amb tu en gairebé tot el que dius. Tampoc vaig voler visitar el Vaticà, és una mostra de que la esglesia no és res més que una multinacional més o una secta de grans dimensions, amb finalitats totalment lucratives.
Un comentari positiu: el menjar és bonissim!

dimarts, 21 de juny, 2005  

Publica un comentari a l'entrada

<< Home