diumenge, d’octubre 30, 2005

Musical: Hoy no me puedo levantar

Aquest cap de setmana hem pogut anar a Madrid a veure el musical "Hoy no me puedo levantar".
Produit per Nacho Cano (Ex-component de Mecano). Han fet un muntatge genial, que explica la història d'un grup de pop dels anys 80 segurament amb algunes pinzellades autobiogràfiques i altres inventades. Abans d'entrar un va pensant en sentir un recull de cançons de Mecano amb una bona posta en escena i poca cosa més però tinc que dir que he quedat gratament sorprés. Realment és una història molt ben interpretada a la qual se li van lligant les cançons de Mecano.
Gran actuació del 'Chakas', un bateria heavy que va donant el punt còmic de l'obra juntament amb el guitarra gay. El paper de 'Colate' és brutal, passa de la joventut ilusionada a la demacració de la droga i un tràgic final, i realment l'actor transforma totalment el personatge del principi al final , ajudat per un maquillatge espectacular a la part final.
Les noies ho fan molt bé però no tenen clars papers protagonistes, sinó que es van repartint els temes i actuacions, excepte el paper de 'Maria' que fa de protagonista juntament amb 'Mario'.
Hi ha un punt de l'obra on logren en el mateix instant de temps que com a espectador vulguis plorar i riure a la vegada, però no plorar perque rius molt sinó per una escena molt dràmatica que el heavy suavitza amb un punt còmic bonissim.
No és barata però és una de les obres que val tots els cales que costa.
Dura unes 4 hores incloent la mitja part i sorprenentment no és fa gens llarga.
La dificultat que tenen per fer bolos un cop es veu el espectacle, és evident perque cal un teatre amb moltes possibilitats per allotjar tot el tinglado que monten.
Molt recomanable.